Družina Fortuna na otoku Tenerife

Družina Fortuna na otoku Tenerife

Za našo družino je bil januar 2023 nekaj posebnega, saj smo se prvič, vseh 5 članov družine skupaj, odpravili na letalo ter zimo zamenjali skoraj za poletje.

V režiji Kompasa My way sem rezervirala polpenzion v hotelu. Leteli smo z letališča Treviso direktno na Tenerife South (s prevoznikom RyanAir), kjer nas je tudi že čakal rezervirani avto. Najeli smo ga za vseh 7 dni, saj je že v prvotnem planu bilo naše potovanje planirano tako, da obiščemo in si ogledamo čim več zadev.

 

Prijetna klima na Tenerifih

V januarju je na Tenerifih prijetnih 20-22 stopinj, ampak ker je večino časa sončno, smo lahko res bili v kratkih rokavih, kratkih hlačah, pa tudi kakšen dan v kopalkah. So pa Tenerifi znani po tem, da se lahko vreme hitro spremeni in te preseneti kakšen dež, a le za kratek čas.  Zvečer, ko se sonce skrije, je seveda potrebno obleči dolge hlače in jopo.

 

Znamenitosti na Tenerifih

V teh sedmih dneh smo obiskali Monkey parkLoro park si ogledali najstarejšo vasico Masca. Obiskali smo plaže s svetlo in črno mivko. Predvsem pa smo skupaj preživeli res kvaliteten družinski čas, ki si ga zasluži vsaka družina. Imeli smo tudi rezervacijo za gondolo za ogled vulkana El Teide, a so nam na jutro odhoda tja sporočili, da je žal zaradi nepredvidljivega vremena vožnja z gondolo odpovedana ter vrnili denar. Vsem priporočam, da vsaj par dni prej rezervirate karte za ogled, ker je to res zelo obiskan kraj.

 

Prava destinacija v vsakem letnem času

V mojih očeh so Tenerife odlična destinacija za družine, pare in tudi starejše osebe. Najbolj seveda privablja raznolikost dejavnosti, pa tudi zelo optimalna temperatura, ki je tam prisotna skozi vse leto. Ne preseneča dejstvo, da se veliko ljudi odloča, da par mesecev pozimi preživi kar tam.

Zelo sem hvaležna tudi referentki Ani iz Kompas My Way, ki je bila ves čas zelo prijazna ter ustrežljiva. Splanirala nam je celotni aranžma, s katerim smo bili zelo zadovoljni. Hvala.

Tinkara Fortuna

Posted In:

Ko sanje postanejo resničnost

KAMZMULCEM najljubše počitnice na portalu Najlepša otroška doživetja 2024

Sorodne objave